Nieuw project: salontafel van Amerikaanse esdoorn

Gepubliceerd op 17 augustus 2023 om 10:44

Al een aantal maanden geleden ben ik gestart met de voorbereidingen voor een salontafel. Hiervoor gebruik ik 'hard maple' of Amerikaanse esdoorn. Dit is vrij hard en licht gekleurd hout uit Amerikaanse bossen. Het wordt ook wel suikeresdoorn genoemd, omdat er uit deze bomen maple sirop, of ahorn siroop wordt gewonnen.

Het ruwe hout was niet dik genoeg om een tafel van te maken (tussen de 22 en 26 millimeter). Ik heb het dus gevlakt aan 1 kant en verlijmd om een goede dikte te krijgen. Daarna is het weer aan beide kanten gevlakt, waardoor ik nu op ongeveer 34 millimeter zit. Voor contrast zijn er twee poten gemaakt van kersenhout. 

Om de poten aan elkaar te verbinden heb ik gekozen om een slisverbinding te gebruiken, in een hoek van 15 graden. Deze zaag ik met de hand en werk ik af met een beitel. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.